Spring naar content

Bosch

Van nul tot werkende wervingscampagne

Het internationale bedrijf Bosch (van o.a. het gereedschap en mobiliteitsoplossingen) had moeite om het juiste personeel te vinden voor haar vestiging in Tilburg. Nul tot honderd werd gevraagd eens te kijken hoe we dit zouden kunnen verbeteren. Tijdens de onderzoeksfase bleek dat men onvoldoende zichtbaar was als werkgever in de regio. Iedereen kent Bosch natuurlijk van hun producten zoals gereedschap, wasmachines en accu’s maar niet als goede regionale werkgever. Hier hebben wij verandering in gebracht door Bosch Tilburg te positioneren als aansprekende werkgever met bijpassende wervingscampagnes.

Diensten

Branding (Employer branding)

Resultaten

Van onzichtbaar op de arbeidsmarkt tot lokaal gepositioneerd arbeidsmerk
Van geen idee tot krachtige strategie
Vooral meerwaarde gecreëerd in employer branding.
Van geen beeldmateriaal tot wervende content

Strategie

Om erachter te komen waar Bosch Tilburg voor staat hebben we verschillende werksessies gehouden en hebben we een aantal werknemers geïnterviewd. Dit alles heeft geresulteerd in een nieuwe employer branding en communicatie canvas, dat we hebben ingezet als basis voor de campagnes en alle bijbehorende communicatie-uitingen.

Contentcreatie

Vanuit de strategie hebben we een verhaal ontwikkeld dat past bij het werkgeversverhaal van Bosch Tilburg. Dat hebben we vertaald naar een serie foto’s en video’s (a day in the life of…) Ons doel was om een realistische inkijk te geven in de werkzaamheden van bijvoorbeeld een engineer bij Bosch Tilburg en werkzoekenden een sneak preview te geven van wat er in de nabije toekomst aan zit te komen. Hierbij hebben we ervoor gezorgd dat de content rechtstreeks in alle kanalen en middelen kon worden toegepast in de verschillende lagen van de funnel.

Wil je ook zo’n pakkende video?

Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op

Campagne voering op sociaal media

Na het ontwikkelen van de strategie en content was het tijd om campagne te voeren. Hiervoor hebben we de “See – think – do – care” funnel aangehouden om binnen drie maanden de doelstelling te behalen. Dit alles was voor Bosch compleet nieuw, omdat zij nog niet eerder campagne hadden gevoerd vanuit social media. De campagne werd een groot succes dankzij de stapsgewijze begeleiding van onze mensen.

Robert_nultothonderd

Sparren?

Samen sparren over hoe wij jouw organisatie nog succesvoller kunnen maken?
Ik ben heel benieuwd naar je ambitie en merkuitdaging! Stuur een berichtje en krijg binnen 100 seconden antwoord!

    Bericht?

    Laat je bericht achter via onderstaand formulier!