Spring naar content

Wat is social media marketing?

Social media is erg populair, het is natuurlijk een gemiste kans als we dit niet gebruiken in jouw marketingplan. Want Social Media is een makkelijke tool om jouw doelgroep aan te spreken. Daarbij kiezen we de juiste platformen, de juiste content en een goede strategie. Maar wat is Social Media Marketing dan precies?

Nieuwsgierig geworden?

Wij vertellen je graag over de
mogelijkheden.

Neem contact op

Belangrijke tips bij social media marketing

  • Bepaal de juiste doelgroep: Dit is een belangrijke stap bij jouw social media marketing. Voordat we content gaan posten, zullen we moeten nadenken over de doelgroep. Wie is mijn doelgroep? Wat voor content wil mijn doelgroep zien? Kom je er niet achter wat voor content jouw doelgroep wil zien? Dan kan je altijd een enquête uitsturen. Zo weet je direct wat je wel en niet moet posten.
  • Luister naar je doelgroep: Wanneer jij content hebt gepost waar jouw doelgroep niet op reageert, is het van essentieel belang om na te gaan of dit dan wel de juiste content is. Het is belangrijk om altijd te denken vanuit de klant. Kijk goed naar de wensen en behoeften van jouw doelgroep. Alleen dan zal je jouw doelgroep ook daadwerkelijk bereiken.
  • Plaats alleen content op platformen waar jouw doelgroep actief is: Zit jouw doelgroep voornamelijk op Facebook en LinkedIn? Dan is het belangrijk om alleen op deze platformen content te plaatsen. Verspil vooral geen tijd door content te posten op platformen waar jouw doelgroep niet te vinden is.
  • Blijf goed letten op je engagement rate: Misschien dat je je nu afvraagt wat is een engagement rate? Dit is de maatstaf om te meten hoe succesvol jouw posts of campagnes zijn. Hierbij kijken we hoe betrokken jouw publiek is bij jouw posts en campagnes. Door te blijven meten, blijven we verbeteren en kun je zorgen dat je het meeste haalt uit jouw social media.

Krijg je geen genoeg van social media marketing. En wil je dit graag gebruiken bij jouw marketingplan? nul tot honderd helpt je graag bij het bepalen van de juiste platformen. Zo bereiken we de juiste doelgroep, met de juiste strategie en de juiste content.

 

Mis nooit een update.

Een relevante nieuwsbrief of aansprekende e-mailmarketing actie wordt goed gelezen en leidt al snel tot nieuwe business. In ons krachtige eigen e-mailsysteem kunnen we ontwerpen, schrijven, versturen, automatiseren en analyseren.

    Schrijf je in en ervaar ons krachtige eigen e-mailmarketing systeem.